Strijen – Tim Coronel is als beste solorijder van de auto’s geeïndigd in de Dakar Rally 2016. Dat maakt Reedijk Banden Import bekend, namens haar exclusieve merk en sponsor van het Maxxis Dakar Team: Maxxis banden. Coronel eindigde met zijn buggy als 35e in het algemeen klassement voor auto’s en scoorde daarmee zijn beste resultaat in negen deelnames aan de Dakar Rally. ‘Dat heb ik mede aan de Maxxis banden te danken’.

Hoewel het doel om met twee buggy’s over de finish te gaan niet gehaald werd (Tom Coronel viel vroegtijdig uit) is Coronel heel tevreden met zijn 6e Dakar finish. ‘Hier hebben we het hele jaar keihard voor gewerkt’. De banden voor het Maxxis Dakar team werden speciaal ontwikkeld voor Dakar 2016. De ervaringen die tijdens de rally worden opgedaan, worden vervolgens weer gebruikt voor de ontwikkeling van de banden voor de openbare weg.

‘Ik ben blij met de nieuwe Maxxis banden, want die hebben mij geen moment in de steek gelaten. Ik zag veel snelle jongens die met lekke banden stonden, maar ik kon gewoon doorhobbelen. Ik baal dat Tommy vroegtijdig is uitgevallen, maar ik moest doorrijden van hem en dat heb ik gedaan. That’s Dakar!’

Tim Coronel winnaar soloklasse

Comments are closed.