Nieuwe Maxxis zomerprofielen verwacht vanaf eind maart 2016

RBI verwacht vanaf eind maart twee nieuwe zomerbanden van Maxxis op de markt te brengen. Het betreffen banden van het type Energtra ME3 en Premitra HP5, welke tijdens de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs Gorinchem 8-9-10 maart 2016 voor het eerst worden geïntroduceerd.


Energtra ME3 – nieuwe generatie in Eco banden

MEco3Het profiel Energtra ME3 is ontwikkeld voor middenklasse voertuigen als opvolger van de MA510. Het is een nieuwe generatie in Eco personenwagenbanden met B, B, 70dB label. De band zorgt voor een lager brandstofverbruik dankzij een zeer lage rolweerstand. Tegelijkertijd is de veiligheid verbeterd door de toepassing van nieuwe 3D sipe technology. Het profiel wordt hierdoor niet dichtgedrukt bij contact met de weg, waardoor het risico op aquaplanning wordt verlaagd.

Dit profiel komt vanaf eind maart beschikbaar in 32 maten,  van 195/70R14 t/m 195/50R15.


Premitra HP5 – High Performance band

HP05MaxxisPremitra HP5 is de opvolger van PRO R1 waarmee men zich richt op het sport- en middenklasse segment. Een ‘echte Europese High Performance band’. De drie centrale ribben in het loopvlak zorgen voor uitstekende prestaties en stabiliteit bij hoge snelheden, en doorlopende blokken aan de buitenzijde verbeteren de laterale tractie en stuurprestaties. Ook leveren deze banden minder vibraties en is de kans op aquaplaning verminderd dankzij de vier hoofdgroeven.

Dit profiel komt vanaf eind maart beschikbaar in 12 maten, van 215/55R16 t/m 215/45R16.


Wilt u meer informatie over deze profielen? Neem dan gerust contact op met afdeling Marketing (tel. 078-674 8047 of marketing@rbi.nl).

Comments are closed.