RBI breidt haar brede assortiment uit met de Maxxis Runflat band M36+ MRS

Reedijk Banden Import B.V. (RBI), exclusief Maxxis distributeur voor de Benelux, voegt een nieuw type band toe aan haar reeds bestaande brede range in Maxxis: M36+ MRS (Maxxis Run-flat System).

De Run-flat M36+ MRS werd door de producent tijdens de Vakbeurs Reifen in Essen gepresenteerd aan de Europese markt en is nu bij RBI beschikbaar in 6 populaire maten in 16-18 inch. De band is ontworpen om in natte en droge weersomstandigheden te presteren. Deze bouwwijze en de rubbersamenstelling vormen de basis van het Maxxis Run-Flat systeem (MRS). Het geavanceerde rubber minimaliseert warmtegeneratie en reduceert vervorming van de band. Dit draagt bij aan een verhoging van de duurzaamheid bij onder nul bandenspanning. Door het gebruik van een nieuwe 3D sipe technology, wordt het profiel niet dichtgedrukt bij contact met de weg, waardoor het risico op aquaplaning wordt geminimaliseerd. Dankzij de goede rolweerstand wordt ook het brandstofverbruik sterk gereduceerd. En, kan waar het bij Runflat omgaat, bij wegvallen van de bandenspanning tot 80 km/uur worden doorgereden naar de plaats van reparatie. “De M36+ run-flat band is weer een stap voorwaarts en een innovatie in het productieproces. Fabrikant Maxxis overtuigt hiermee zijn positie als top tien speler van ’s werelds grootste bandenfabrikanten en voorziet de markt met dit profiel weer van een hoogwaardig, mid-range alternatief.”, aldus RBI.

Afgelopen zomer introduceerde RBI al twee nieuwe zomerprofielen, de Maxxis HP5 in 15-18 inch, een nieuwe krachtige high-performance zomerband en de Maxxis MEco3, een nieuwe eco zomerband in 15-19 inch, welke beide bij RBI reeds ruim op voorraad zijn. Maxxis innoveert continu om (toekomstige) vragen uit de markt te beantwoorden.

Maxxis M36+ MRS
205/55ZR16 MAXXIS TL M36+ MRS 91W
225/45ZR17 MAXXIS TL M36+ MRS 90W
225/50ZR17 MAXXIS TL M36+ MRS 94W
225/55ZR17 MAXXIS TL M36+ MRS 97W
245/45ZR18 MAXXIS TL M36+ MRS 96W
245/50ZR18 MAXXIS TL M36+ MRS 100W

M36+ WEB

Comments are closed.