General Tire lanceert nieuwe Grabber AT3 en Grabber X3 Profielen

Reedijk Banden Import B.V. (RBI) kondigt aan dat het merk General Tire, deel uitmakend van de Continental group, twee nieuwe 4×4 profielen heeft geïntroduceerd. De Grabber AT3 en de Grabber X3, welke geschikt zijn voor het all-terrain segment en out-and-out off road segment. Beide profielen  bieden aanzienlijke verbeteringen vergeleken met voorgaande profielen waarmee General tegemoetkomt aan de vragen uit de 4×4-markt. Zo biedt het nieuwe profiel AT3  15% betere prestatie in winterse omstandigheden en 7% betere kilometrage.

General Tire X3 nieuw 4x4 profiel

De Grabber X3 wordt gekenmerkt door een on/off-road percentage van 20%/80%, terwijl de  AT3 een on/off-road ratio kent van 50%/50%. Beide profielen hebben een M+S markering en sneeuwvloksymbool, wat aangeeft dat ze zeer geschikt zijn voor alle weersomstandigheden en seizoenen.  De Grabber X3 kwalifiseert zich hierdoor als  Professional-Off-Road- band (POR), en loopt vooruit op de nieuwe, strengere geluidseisen welke vanaf november gelden.

 

General Tire AT3 - nieuw 4x4 profielDe nieuwe Grabber AT3 biedt een 15% betere prestatie in vergelijking met haar voorganger Grabber AT. De band presteert erg goed in winterse omstandigheden (15% betere prestatie, dit wordt ondersteund door de 3PMSF marketing) en ook de kilometrage is 7% hoger. Bovendien is de band op de verharde weg comfortabel stil.

General Tire  start met het produceren van 44 metrische velgmaten in 15 t/m 20 inch. Ook zullen er 20 LT en C maten volgen in het voorjaar van 2017. De banden zijn gesc hikt voor snelheden tot 240 km/u. In totaliteit zal de Grabber AT3 worden geproduceerd  in 64 maten voor velgen lopend van 15 t/m 20 inch (inclusief  non-metrische maten). De Grabber X3 komt beschikbaar in 19 maten lopend van 15 t/m 19 inch. Al deze maten zijn geschikt voor snelheden tot 160 km/u. De productie van deze nieuwe profielen ligt tussen  september 2016 en juli 2017. Gedurende deze maanden komen steeds meer maten in de twee profielen beschikbaar.

RBI, exclusief distributeur van General Tire SUV/4×4, is erg enthousiast over de nieuwe profielen. “We hebben  onlangs bij de introductie van deze profielen in Valencia de banden beoordeeld en op diverse ondergronden zelf uitvoerig kunnen testen. Deze nieuwe profielen zijn een aanvulling op de ruime keuze in de bestaande 4×4 on-/off-road banden en de moderne Grabber GT voor SUV’s. General Tire kan zich met recht 4×4/SUV specialist noemen”, aldus RBI.

Tijdens Offroad Budel (7, 8 & 9 oktober 2016) en Autoprofessioneel & Schadeherstel Hardenberg (18, 19 & 20 oktober 2016) zullen deze nieuwe profielen worden getoond en is uitgebreide informatie beschikbaar.

Comments are closed.