Strijen – Reedijk Banden Import B.V. kan met gepaste trots meedelen dat de Maxxis zomerband Premitra HP5 zeer positief naar voren is gekomen in de Professional Drivers Test in de UK. “De zomerband is in de ‘overall’ beoordeling maar liefst op de 3de plaats geëindigd en dit is een fantastisch resultaat”, aldus de exclusief distributeur van Maxxis in de Benelux.

Onlangs heeft deze bandentest plaatsgevonden op testcircuit Contidrome in Hannover, uitgevoerd door Professional Drivers Magazine. Dit is het enige magazine in de UK gewijd aan de particuliere verhuur en de uitvoerende chauffeurssector. In de test zijn acht bekende bandenmerken tegenover elkaar gezet om te kunnen bepalen welke band zich het beste staande houdt in de verschillende testen. De volledige test is hier terug te lezen.

De Maxxis HP5 is beoordeeld op drie verschillende hoofdcategorieën, namelijk: comfort, prijs/kwaliteit en veiligheid. Per categorie zijn er verschillende eigenschappen getest, zoals grip op nat wegdek, afrolgeluid, aquaplaning en rolweerstand. Vooral op het gebied van ‘Wet Grip’ bleek de HP5 een echte uitblinker te zijn.

De HP5 is ‘overall’ in de top geëindigd op een mooie 3de plaats en laat hiermee een aantal bekende merken achter zich. “De Maxxis Premitra HP5 maakt een veelbelovend debuut en vormt een perfecte balans tussen prijs en performance”, aldus Professional Drivers Magazine.

RBI heeft een breed matenpakket beschikbaar in deze ‘veelbelovende’ Maxxis zomerband, de HP5 is voorradig in 60 maten voor personenwagens.

Vorig jaar zijn ook de Maxxis winterband WP-05 en all season band AP2 positief beoordeeld in de Autobild en Auto Express bandentesten. Dus naast de positieve beoordelingen van deze twee banden, voegt de HP5 zich nu ook bij dit rijtje.

Maxxis heeft naar aanleiding van het fantastische testresultaat hoge verwachtingen van de aankomende bandentesten waaronder de ADAC. “Wij geloven in het succes van de Premitra HP5 en deze test laat blijken dat onze Maxxis zomerband zeker niet misstaat tussen de bekende merken”, aldus Maxxis.
HP05Maxxis

Comments are closed.