Onlangs is de Maxxis zomerband Premitra HP5 zeer positief naar voren gekomen in de Professional Drivers Test in de UK. De band eindigde op een mooie 3de plaats. Sinds deze test, is de band in nog meer onafhankelijke bandentesten opgenomen; zo ook door de Auto Bild.

De positieve beoordeling  

In de Auto Bild test zijn 52 verschillende zomerbanden tegenover elkaar gezet, waaronder de bekende A-merken, zoals Pirelli, Dunlop en Michelin. De banden zijn op verschillende eigenschappen getest, met als doel te ontdekken welke zomerband de beste overall performance heeft. De eigenschappen aquaplaning, rolweerstand, duurzaamheid en afrolgeluid zijn uitgebreid getest. De 20 best presterende banden zijn opgenomen in het Auto Bild testoverzicht. De HP5 is geëindigd op een 14de plaats. Ondanks de sterke concurrentie van de premium merken, heeft Maxxis opnieuw laten zien dat de HP5 een goed alternatief is en dat deze band over een uitstekende performance beschikt.

Bekijk de zomerbandentest van Auto Bild.

De reactie van Maxxis

‘’We zijn ontzettend trots dat de Premitra HP5 wederom goed is beoordeeld in een gerenommeerde bandentest. De HP5 was in eerste instantie geïntroduceerd om aan de vraag in de markt tegemoet te komen; namelijk de vraag naar high performance banden, voor een betaalbare prijs. Het is fantastisch dat ook uit deze test blijkt dat deze high performance band niet misstaat tussen de bekende A-merken’’, aldus Maxxis.

Distributeur Maxxis

Reedijk Banden Import B.V. (RBI) is al 30 jaar exclusief distributeur van het merk Maxxis en heeft een uitgebreid, landelijk verspreid dealernetwerk. RBI heeft niet alleen een breed assortiment aan zomer-, winter- en all season banden, maar ook caravan- & camperbanden, aanhangwagenbanden en trailerbanden zijn onderdeel van dit assortiment. Daarnaast zijn er kortgeleden zelfs runflat banden op de markt gebracht.

HP5 webpower

• De drie centrale ribben in het loopvlak zorgen voor uitstekende prestaties en stabiliteit bij hoge snelheden;
• De doorlopende blokken aan de buitenzijde verbeteren de laterale tractie en de stuurprestaties;
• Er is sprake van een vermindering van het afrolgeluid door het grote aantal gebogen schoudergroeven;
• Er is een verminderde kans op aquaplanning onder natte weersomstandigheden, dankzij de vier hoofdgroeven.

Comments are closed.