General Tire SUV & 4×4 distributeur Reedijk Banden Import B.V. (RBI) kondigt trots aan dat General Tire met onmiddellijke ingang eerste montage banden (OE) voor de Mercedes-Benz G-klasse levert. De Duitse autofabrikant keurde onlangs de all-terrain Grabber AT² in de maat LT 265/75 R 16 goed voor montage aan de G-klasse. Deze goedkeuring is een erkenning van de kwaliteit die General Tire levert. Mercedes-Benz legt de lat hoog op het gebied van eisen aan banden voor zowel OE als voor vervanging.

Het hele zomer- en winter assortiment van General Tire SUV en 4×4 wordt al jaren door RBI op de Nederlandse markt gebracht. Deze erkende OE band LT 265/75R16 Grabber AT2 voor Mercedes-Benz G-klasse is daarbij inbegrepen.

Grabber AT²

De Grabber AT² toont haar sterke kenmerken op zowel verharde en onverharde wegen, alsmede in off-road gebruik. Deze duurzame banden zijn ontwikkeld met alle drie van deze toepassingen in het achterhoofd. Het loopvlak heeft vijf groeven, waarin de sterke loopvlakblokken uitsteken. Dit zorgt voor een maximale grip en een lage geluidsontwikkeling. Tegelijkertijd zijn de banden ontworpen voor sterke tractie in ruig terrein. De versterkte loopvlakblokken garanderen een hoge kilometrage en bieden uitstekende stabiliteit, met name in de schouder van de band die het grootste deel van de lading draagt tijdens stuurmanoeuvres. Ondanks een hoge loopvlakdiepte van 13,5 mm. biedt het profiel sterke weerstand tegen schade door scherpe oppervlakken. De triple-layer bandopbouw en zeer robuust zijwanden maken deze banden veilig en duurzaam zelfs in ruw steenachtig terrein.

General Tire

General Tire werd opgericht in 1915 en wordt geproduceerd door Continental. Het merk is gespecialiseerd in de productie van 4×4 banden en heeft meer dan een eeuw ervaring in de ontwikkeling van robuuste banden met sterke grip. De hoge kwaliteitstandaard is nu ook erkend door één van de meest toonaangevende Europese off-road autofabrikanten.

Comments are closed.