Bandenmerk Maxxis is ook in 2019 bandenpartner en hoofdsponsor van Tim Coronel en zijn Maxxis Dakar Team. Al sinds 2011 werken zowel wij, Tim Coronel en Maxxis International Ltd. succesvol samen in dit Dakar-sponsorship.

De Coronels stellen ‘The Beast part 2′ voor in spectaculaire presentatie

23 oktober heeft het Maxxis Dakar Team onder leiding van Tim en Tom Coronel hun Dakar voertuig voor 2019 ‘The Beast Part 2′ gepresenteerd aan sponsoren en relaties. Dit vond plaats in Huizen bij Coronel Adventure Indoor Klimpark. De presentatie werd geleid door Allard Kalff himself en was te volgen via een livestream op Facebook en YouTube.

Heb jij de presentatie gemist? Je kunt deze hier terugkijken!

The Beast Part 2

Met vereende krachten en na een jaar lange voorbereiding gaan de 46-jarige tweelingbroers Tim en Tom Coronel vanaf 6 januari 2019 wederom aan de Dakar meedoen. Dit zal net als vorig jaar zijn met hun Amerikaanse buggy , maar dan compleet verbouwd. Zij hebben hun buggy gedoopt tot the Beast vanwege het agressieve gestalte.

In Part 2 van het meerjarige project met de Amerikaanse Jefferies buggy met 6.2 Chevrolet-motor, heeft de Baja-achtige woestijnauto een zodanige opfrisbeurt ondergaan dat Tim en Tom hopen dat the Beast er aan de finish in de Peruviaanse hoofdstad Lima op 17 januari ook nog als een Beauty uit zal zien.

181023FVEF8876 - verkleind 560xauto

Le Dakar 2019

De Dakar race wordt komend jaar 100% in Peru verreden en gaat van start op 6 januari in Lima. Op 17 januari eindigt deze gevaarlijkste rally ter wereld wederom in Lima. Volg het laatste nieuws tijdens de Dakar op onze website en op facebook van Maxxis Banden of op de social kanalen van Tim Coronel.

Maxxis banden

Maxxis is ook voor de komende Dakar editie weer de bandenleverancier voor het hele Maxxis Dakar Team. The Beast is voorzien van 37×12.5-17 M8060 8PR 124Q banden, for Dakar use only. Dit houdt in dat de constructie speciaal is afgestemd op de wensen van de Coronels, alleen voor Dakar.

Het 4×4 profiel M8060 is in heel Nederland te koop en geschikt voor de Europese wegen. Tijdens de Dakar is de kwaliteit van de banden 100% Dakar-proof bevonden. Daarnaast gebruikt Maxxis de ervaringen die het Dakar Team met de banden opdoet, om onder andere de personenwagen-, SUV-, 4×4- en bestelwagenbanden te verbeteren.

Het volledige assortiment en uitgebreide merkinformatie is te vinden op onze volledig vernieuwde website.

RTL GP Pre-Proloog

Zondag 28 oktober heeft het publiek kennis kunnen maken met de vernieuwde Beast. Tijdens de officiële kick-off voor de Dakar op het Eurocircuit in Valkenswaard, werd the Beast gepresenteerd aan de bezoekers van de RTL GP Pre-Proloog 2018.

Het verslag van deze dag wordt op 17 november 2018 om 19:00 uur op RTL 7 uitgezonden. De herhalingen zijn te zien op 2 en 8 december 2018 om 15:30 uur.

Comments are closed.