General Tire geeft tips voor veilig off-road rijden voor beginners en gevorderden

Het segment van SUV’s en off-roadvoertuigen groeit al jaren in populariteit. Al deze voertuigen worden gekenmerkt door hun hoge wielbasis en hebben doorgaans een permanente of schakelbare vierwielaandrijving. In tegenstelling tot de openbare weg is er tijdens het off-road rijden niet snel pechhulp in de buurt, daarom moeten met name off-road beginners altijd een paar basisregels in acht nemen.

Kies voor off-road banden
General Tire is van oudsher gespecialiseerd in off-road banden en wordt beschouwd als een expert in 4×4. Tegenwoordig worden veel SUV’s in de fabriek uitgerust met on-road banden, zelfs echte off-roadvoertuigen en pick-ups worden niet altijd uitgerust met off-road banden. Speciale off-road banden, zoals de Grabber AT3 voldoen aan de dagelijkse eisen van moderne SUV’s, pick-up trucks en off-roadvoertuigen, met als voordeel een uitstekende grip op allerlei soorten terreinen dankzij de talrijke gripranden in van het profiel.

Bandenspanning
De informatie die voertuigfabrikanten in de gebruikshandleidingen geven gaan uit van rijden op de openbare weg. Op ruw terrein verbetert het contact met de ondergrond wanneer de bandenspanning met ongeveer 10 procent wordt verlaagd. Hierdoor neemt het contactoppervlak en de grip toe. Op zand is een verlaging van 25 tot 40 procent aan te raden. Op zeer zachte ondergronden kan de bandenspanning zelfs tot 50 procent worden verlaagd ten opzichte van de specificaties van de fabrikant.

Bergingsuitrusting
Zorg altijd voor een bergingsuitrusting in de auto. Met onder andere: handschoenen, een takel, riemen of kettingen, een schop en in sommige situaties een bijl.

Vast in de modder
Als een voertuig vast zit in de modder zijn er enkele eenvoudige trucs die helpen om de reis voort te zetten. Alles wat de banden helpt tractie op te bouwen is nuttig. Probeer de modder voor de wielen met een schep te verwijderen of leg vloermatten onder de wielen. In geval van nood is het zelfs mogelijk om stokken te gebruiken.

General Tire biedt een compleet assortiment zomer, winter- en all season banden voor personenwagens, 4×4’s, SUV’s en bestelwagens. General Tire banden zijn in heel Nederland verkrijgbaar. Meer merk- en assortimentsinformatie is terug te vinden op de website: www.generaltire-banden.nl

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop