Maxxis Victra Sport 5 blijft topper in zomerbandentest!

Maxxis banden, het exclusieve merk van Reedijk Banden Import B.V. (RBI), scoort wederom met de Victra Sport 5 – VS5. Deze UHP zomerband wordt beoordeeld als ‘goede allrounder’ en finisht in Auto Express test op een derde plaats. In 2019 kwam de VS5 als testwinnaar uit de bus in de EVO tyre test.

De Maxxis VS5 bewijst wederom de ultieme mix te zijn van betrouwbare prestaties en betaalbaarheid. 

Omdat fabrikanten zich de laatste tijd steeds meer richten op grotere wielen, heeft Auto Express ervoor gekozen om voor deze test terug te gaan naar 18 inch. Zij hebben de acht meest verkochte 18-inch banden in de maat 225/40R18 voor deze test geselecteerd. De Maxxis Victra Sport 5 eindigde overall op een 3e plaats met “’goede allrounder” status.

De banden zijn op acht disciplines beoordeeld. Niet alleen op nat wegdek, maar ook op droog wegdek en cabine geluid. Het eindoordeel is een overall resultaat;  tests op nat wegdek bepalen 50% van het resultaat, op droog wegdek 40% en geluid, brandstofverbruik en prijs de bepalen de laatste 10%. Binnen de eerste twee categorieën is de nadruk gelegd op rijgedrag en remmen.

Goede allround prestaties overeenkomend met merken in het hogere segment

Op de aquaplaning-tests boekte deze topper van Maxxis mooie resultaten. De band had een goede weglegging en tractie op het circuit. De balans was goed en op de snellere stukken zorgde de VS5 voor goed bochtenwerk. Ook op basis van de rolweerstand heeft de VS5 opnieuw een indrukwekkend resultaat neergezet.

Groot assortiment betaalbare banden

Naast de Victra Sport 5 heeft Maxxis ook de goed geteste Premitra HP5. De Premitra HP5 voor personenwagens en SUV’s werd in 2021 in de  zomerbandentest van GTÜ, ACE en ARBÖ geprijsd met “Zeer aan te raden” én behaalde de eerste plaats in de gerenommeerde Zweedse bandentest van Vi Bilägare. Het matenpakket van de HP5   bestaat uit 70 SKU’s, lopend van 15 t/m 18 inch in de serie 65 t/m 35.

Trotse exclusief distributeur

RBI is al meer dan 30 jaar exclusief Maxxis distributeur in de Benelux. ‘’De afgelopen jaren zijn verschillende Maxxis profielen regelmatig positief beoordeeld in diverse (inter)nationale bandentesten. Het feit dat de Victra Sport 5eerder als winnaar uit de bus is gekomen en nu wederom goed wordt beoordeeld, is voor ons een erkenning van de kwaliteit’’, aldus RBI. 

RBI heeft een uitgebreid matenpakket beschikbaar van deze testwinnaar. De Victra Sport 5 – VS5 is voorradig in meer dan 70 maten, lopend van 17 t/m 24 inch. Op www.maxxisbanden.nl is meer informatie te vinden over de VS5. Ook voorziet  het RBI sales team u graag van meer informatie: +31 (0)88 225 40 18 / sales@rbi.nl.

Bron: Auto Express Tyre Test 2022.

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop