Team Coronel beëindigd Dakar 2021 met beste resultaat ooit!

Team Coronel, bestaande uit tweelingbroers Tim en Tom Coronel, nam deel aan de Dakar 2021 in een nieuwe en verbeterde versie van de Beast. Zij slaagden erin om hun beste resultaat ooit te behalen: de 26e plaats. De Maxxis banden hebben ook dit jaar weer hun kwaliteit bewezen.

Maxxis Trepador M8060

De 37×12.5-17 Maxxis Trepador banden (M8060, 8PR, 124Q) zijn speciaal ontworpen voor de Dakar-rally. De Beast is een krachtige buggy die gebouwd is om de zwaarste omstandigheden te doorstaan. Ook dit jaar stelde Team Coronel niet teleur.

De rally & ervaringen van Team Coronel

Een totaal van 12 slopende etappes en 4.767 km door Saoedi-Arabië vormden de race van 3 t/m 15 januari. De gebroeders Coronel gingen meteen goed van start, waar andere deelnemers lekke banden en andere problemen kregen. De broers kozen ervoor om netjes door de drukke openingsfase te glippen, geen fouten te maken, uit de problemen te blijven en de Beast zo goed mogelijk onder controle te houden.

Aan het einde van de tweede etappe stond Team Coronel op de 39e plaats en werd het vertrouwen groter: “Een geweldige dag. Wat een gave etappe. Bergen, valleien, duinen als flatgebouwen, hard zand, zacht zand: alles was aanwezig. De auto voelt steeds beter aan. Zelfs in de duinen met 400 liter benzine aan boord. Dat is hard werken voor de Beast!” aldus Tom Coronel.

Gedurende de volgende etappes bleven de broers in het klassement omhoog kruipen. Tegen het einde van etappe vijf gingen ze richting de top 30 en eindigden ze op een 34e plaats in het algemeen klassement.

Tegen de tijd dat de rustdag eraan kwam, konden ze opgelucht ademhalen. “Ik begin de tweede week met veel vertrouwen,” zegt Tom. “We kunnen wat meer snelheid opbouwen, maar we moeten er vooral ook voor zorgen dat we zelf niet te veel snelheid opofferen door kleine problemen. Als we het verliezen van onnodige tijd kunnen beperken en profiteren van de fouten van anderen – want er zullen veel fouten in de groep voor ons liggen – kunnen we nog steeds enkele plaatsen veroveren. Een hoger tempo kan ook betekenen dat we niet te veel vrachtwagens voor ons hebben, omdat ze het rijden aanzienlijk moeilijker maken“.

Na de relatief vlotte etappes zeven en acht heeft Team Coronel een zware etappe doorstaan. De route ging de bergen in, door dalen en over kronkelende, rotsachtige paden over bijna 465 km. Door slim te rijden, te vertrouwen op de Maxxis Trepadors en vooral geduldig te blijven, slaagde de tweeling erin om op een 25e plaats te eindigen en nog twee plaatsen in het algemeen klassement te winnen.

Na wat problemen met de instelling van de bandenspanning in de tiende etappe, was de 38e positie niet wat iedereen van Tim en Tom Coronel in de Dakar 2021 gewend was. Ze hadden wel een beetje pech door een lekke band en moesten daardoor iets voorzichtiger rijden.

In de elfde etappe van de Dakar 2021 werd wel duidelijk dat het laatste stuk niet makkelijk zou worden. De voorlaatste dag was, zoals Tim Coronel het bij aankomst in het bivak in Yanbu beschreef, “een echte, zware Dakar-dag“. Tim en Tom hadden hun handen er vol aan, maar wisten toch een 28e tijd neer te zetten, wat hen op een 25e plaats in het klassement bracht.

Gedurende de hele Dakar 2021 wist Team Coronel problemen te voorkomen, maar op de laatste dag kregen zij toch wat uitdagingen voor de kiezen. Toch kwamen ze over de streep en eindigden ze in het algemeen klassement op een 26e plaats, hun beste resultaat ooit!

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop