Technische informatie

Op het gebied van banden en wielen zijn diverse wetgevingen van toepassing. Hieronder hebben we technische informatie over een aantal belangrijke onderwerpen verzameld:

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie op deze pagina. Aansprakelijkheid sluiten wij hierbij uit.

Wetgeving winterbanden en sneeuwkettingen

Alle regels rondom winterbanden en sneeuwkettingen

Ook wanneer de winter nadert kunt u de band vinden die u nodig heeft bij Reedijk Banden Import B.V. Wij bieden niet alleen winterbanden aan in een ruime keuze voor personenwagens, bestelwagens, SUV/4×4 en in (Ultra) High Performance, maar ook de benodigde informatie over winterbanden. Wilt u alles weten over de wetgeving voor winterbanden en sneeuwkettingen? Bekijk dan deze pagina.

Lees meer

Band & milieu

Reedijk Banden Import B.V. helpt met de inzameling en recycling van gebruikte autobanden

In Nederland is het verplicht om bij aankoop van nieuwe autobanden uit het buitenland bij te dragen aan de kosten voor inzameling en recycling van oude banden. Producenten en importeurs van autobanden dienen afvalbeheersbijdrage te betalen aan de Band en Milieu (BEM)-organisatie. RBI werkt hierin samen met RecyBEM en zo dragen wij bij aan het recyclen van autobanden.  Lees hier meer.

Lees meer

Bandenlabel

Alles over het bandenlabel

Met ingang van 1 mei 2021 is het Europese bandenlabel, op basis van vernieuwde en aangescherpte Europese regelgeving (Verordening (EU) 2020/740), ingrijpend gewijzigd. Dit nieuwe Europese bandenlabel geldt voor personenwagenbanden (C1), lichte bedrijfsautobanden (C2) en zware bedrijfsautobanden(C3). Het doel van deze labelling is het verhogen van de economisch- en milieu efficiëntie van het wegvervoer door bevordering van veilige, energiezuinige en geluidsarme banden. Meer weten over dit label? Klik dan verder.

Lees meer

Veroudering autobanden & DOT-code

Hoe kunt u zien hoe oud een band is en wat valt er te vertellen over de levensduur?

Banden gaan niet oneindig mee. Ze slijten door verschillende omstandigheden. Ook de leeftijd van een band is belangrijk hierbij. Dit kunt u aflezen aan de DOT-code. Meer informatie vindt u door op de onderstaande button te klikken.

Lees meer

Wettelijke profieldiepte

Alle regels met betrekking tot de profieldiepte van uw band

De profieldiepte van uw band is erg belangrijk. Zo is er een minimum wettelijke profieldiepte vastgesteld en geven wij u een aantal tips. Lees snel verder!

Lees meer

Snelheidssymbool & belastingsindex

Lees alles over de snelheidssymbolen en de belastingsindex van banden

De snelheidssymbolen en belastingsindex zijn per type auto verschillend. Het is van belang dat uw banden passen bij uw auto. Wij lichten dit toe aan de hand van een voorbeeld.

Lees meer

Bandenonderhoud

Het is belangrijk om uw banden goed te onderhouden

Wij raden u aan om uw banden regelmatig grondig te inspecteren. Controleer hierbij het loopvlak en de wang op sporen van onregelmatige slijtage of beschadigingen. Hoe herkent u onregelmatige slijtage of beschadigingen? Lees snel verder.

Lees meer

Wat staat er op de zijkant van een band

De zijkant van de band geeft u veel informatie over de band

Wij lichten u aan de hand van een voorbeeld toe welke informatie u allemaal af kunt lezen van een autoband.

Lees meer

Werking van het winterprofiel

Het nut van een winterband

In Nederland weet je nooit wanneer de echte winter precies begint. Daarom adviseren wij u om op tijd uw winterbanden onder uw auto te monteren.

Lees meer

POR banden

Wat zijn Professional Off-Road (POR) banden?

POR-banden zijn speciaal ontworpen om onder slechte omstandigheden en op alle terreinen, uitzonderlijke hechtingsprestaties te bieden.

Lees meer

Run on Flat banden

Wat zijn Run on Flat of Runflat banden?

Doorrijden met een lekke band, zonder dat dit problemen geeft? Dat kan met Run on Flat banden. Hoe dit precies werkt leest u door op de onderstaande button te klikken!

Lees meer

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop