Band en milieu

RBI en RecyBEM

Reedijk Banden Import B.V. voldoet aan de wettelijke verplichting uit het Besluit beheer autobanden en betaalt voor de inzameling en recycling van gebruikte autobanden. Band & milieu zijn erg belangrijk.

In Nederland is het verplicht om bij aankoop van nieuwe autobanden uit het buitenland bij te dragen aan de kosten voor inzameling en recycling van oude banden. Producenten en importeurs van autobanden dienen afvalbeheersbijdrage te betalen aan de Band en Milieu (BEM)-organisatie. In 2004 heeft de BEM-organisatie RecyBEM opgezet om uitvoering te geven aan de inzameling- en recyclingverplichting uit het Besluit beheer autobanden (Bba). Namens de  bandenleveranciers  die verenigd zijn in de Vereniging Band en Milieu, organiseert RecyBEM in Nederland de inzameling en recycling van gebruikte autobanden uit de vervangingsmarkt.  Voor iedere nieuwe band die op de Nederlandse markt gebracht wordt, zamelen we een oude band in om de keten te sluiten. De gebruikte autobanden verwerken  we op een milieuverantwoorde manier. Hierdoor voorkomen we dat oude banden rondslingeren in het milieu, hoeven er minder primaire grondstoffen onttrokken te  worden aan de natuur en wordt de uitstoot van CO₂ vermeden. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het RecyBEM-systeem algemeen verbindend  verklaard (AVV). De AVV zorgt ervoor dat alle producenten en importeurs verplicht worden bij te dragen aan de kosten van de inzameling en recycling van  autobanden.

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op!

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop