Wat zijn Run on Flat of Runflat banden?

Als een band de eigenschap Runflat heeft, betekent dit dat de band een versterkte zijkant heeft, die het gewicht van de auto voor een bepaalde afstand kan dragen als u een lekke band heeft. In het geval van een lekke band of klapband hoeft u dus niet meer direct uw band te verwisselen langs de kant van de weg. Bovendien bespaart u op deze manier op een reservewiel of zogenaamd thuiskomertje.

Hoewel u met een Runflat band nog 80 kilometer kunt doorrijden, raden wij u aan om na het verschijnen van een waarschuwing in uw display, wel direct uw lekke Runflat band te laten repareren of vervangen.

Voordelen Runflat banden

  • Nog 80 km doorrijden (met maximaal 80 km/h) na een lekke band of klapband
  • Niet meer stilstaan langs de weg met een lekke band
  • Geen reservewiel meer nodig en dus kosten besparen

Hoe werken Runflat banden?

Door de versterkte zijkant van Runflat banden kunt u ook bij een lekke band nog 80 kilometer doorrijden, met een snelheid van maximaal 80 km/h. De Runflat band werkt samen met een ingebouwd waarschuwingssysteem (TPMS) in uw auto. Is één van uw Runflat banden lek? Dan verschijnt er een waarschuwing in het display van uw auto. Door de samenstelling van de Runflat banden voelt u weinig verschil tussen een lekke en een normale band.

Kan mijn auto op Runflat banden rijden?

Niet alle auto’s kunnen op Runflat banden rijden. Runflat banden zijn alleen geschikt voor automodellen met een ingebouwd waarschuwingssysteem, ook wel TPMS genoemd. Raakt de band lek, dan zal dit via een display op het dashboard te zien zijn. Een aantal autotypes van BMW, Mercedes en Lexus wordt standaard uitgevoerd met Runflat banden. Er zijn zowel zomerbanden, winterbanden als all season banden met de Runflat eigenschap beschikbaar.

Tip: ook bij Runflat banden is het belangrijk om regelmatig uw bandenspanning en profieldiepte te controleren!

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze 24-uurs levering, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop