Snelheidssymbolen en belastingindex

Om u een zo goed mogelijke uitleg te kunnen geven van de betekenis van de snelheidssymbolen en de belastingsindex, hebben wij dit beschreven aan de hand van het onderstaande voorbeeld.

Achter de maataanduiding op de band staat een getal en een letter. Bijvoorbeeld: 205/55 R16 91 H

In dit voorbeeld: belastingsindex 91 komt overeen met een draagvermogen van 615 kilogram. De vier banden van een auto moeten minimaal voldoende draagvermogen hebben om het gewicht van een maximaal beladen auto te kunnen dragen. 

91 = Belastingsindex
Hoeveel gewicht een band kan dragen, kunt u aflezen in de onderstaande belastingsindex/draagvermogen tabel. Het draagvermogen is aangegeven in kilogram.

Let op: het draagvermogen van een band geldt alleen bij de juiste bandenspanning. Te zachte banden kunnen minder gewicht dragen.

H = Snelheidssymbool
Het snelheidssymbool gaat over de maximumsnelheid van een band. In de afbeelding hieronder staat een duidelijk overzicht van alle snelheidssymbolen.

Een voorbeeld: een band met snelheidssymbool H is ontwikkeld voor snelheden tot 210 km/h. Ook als u bijvoorbeeld nooit sneller rijdt dan 130 km/h, is het belangrijk dat u op banden met het juiste snelheidssymbool rijdt. Ter illustratie: een auto type met een hogere topsnelheid heeft meer motorvermogen, trekt dus sneller op en heeft een krachtiger remsysteem. Een band met het juiste snelheidssymbool is daar speciaal voor ontworpen.

Let op: de bandenspanning heeft invloed op de snelheid die een band veilig kan halen.

Bestel uw banden direct in onze webshop! Heeft u vragen? Vul dan ons contactformulier in.

E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop