Winterbanden en sneeuwkettingen

Reedijk Banden Import B.V. biedt ook voor het winterbandenseizoen een ruime keuze winterbanden voor personenwagens, bestelwagens, SUV/4×4 en in (Ultra) High Performance. Deze winterbanden zijn niet alleen verkrijgbaar in alle bekende A-merken zoals Bridgestone, Continental, Dunlop, Firestone, Goodyear, Michelin, Pirelli en Vredestein, maar ook in de exclusieve merken Maxxis, Barum en General Tire en in budget merken als Hifly, Gripmax en Petlas.

Actuele winterbanden- en sneeuwkettingenplicht in Europa

De wet- en regelgeving over winterbanden en sneeuwkettingen in Europa verandert regelmatig. Bovendien heeft elk land zijn eigen regels. Krijgt u vragen van klanten? Verwijs hen dan naar Bandveilig.nl. Daar staat een actueel en duidelijk overzicht. Op de website staat de huidige situatie voor personen-, bestel- en lichte bedrijfswagens en voor bedrijfswagens > 3.500 kg binnen Europa. 

In 2022 zijn er geen grote veranderingen geweest in de wetgeving van de landen om ons heen en in de belangrijkste wintersportlanden. In 2020 en 2021 zijn er wel enkele belangrijke veranderingen geweest. Die herhalen we hieronder. Meer informatie vindt u op Bandveilig.nl

Frankrijk – gewijzigde wetgeving in 2021  
De wetgeving voor het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen in Frankrijk is op 1 november 2021 veranderd. De nieuwe wetgeving in het kort: in 48 departementen, gelegen in bergachtige gebieden, is het gebruik van winterbanden of sneeuwkettingen verplicht in de periode 1 november – 31 maart. De wetgeving geldt voor lichte en zware voertuigen. 

Duitsland – gewijzigde wetgeving in 2020
De Duitse winterbanden-wetgeving voor bedrijfswagens > 3.500 kg is in 2020 gewijzigd. Bedrijfswagens en bussen moeten bij winterse omstandigheden winterbanden op de aangedreven assen én op de stuuras (of stuurassen) hebben. De verplichting om winterbanden op de stuurassen te hebben ging in op 1 juli 2020. 

Noorwegen – gewijzigde wetgeving in 2020
In Noorwegen zijn winterbanden verplicht voor alle assen van zware voertuigen, inclusief aanhangers en opleggers. Sinds de winter van 2020-2021 moeten winterbanden op de aangedreven assen en de voorste stuurassen van motorvoertuigen >3.500 kg voorzien zijn van het sneeuwvloksymbool. Voor de andere banden is de M+S codering voldoende.

Bron: VACO


E-commerce

Eenvoudig en snel online bestellen

Bestel eenvoudig en snel online de band die u zoekt! Onze webshop is 24/7 beschikbaar en real-time gekoppeld aan onze lokale voorraad en prijzen. Hierdoor heeft u altijd de juiste informatie. Bestel vandaag en profiteer van onze SAMEDAY leveringen, vaste afleveringsroutes en de “Stop & Go” optie. Heeft u nog geen inloggegevens? Vraag deze vandaag nog aan!

Bezoek onze webshop